Vad jag tänker göra sista dagarna

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
linnekström
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 12:13

Vad jag tänker göra sista dagarna

Inlägg av linnekström »

Tänkte dela med mig av vad jag tänker göra sista dagarna innan provet, om detta är rätt strategi eller inte återstår att se men andra kanske vill ha lite inspiration.

Lite snabb bakgrund, har skrivit hp 4 gånger innan och gått från 1,15-1,4 men aldrig pluggat seriöst (för kontext, höjde kvant från typ 1,3-1,6 från första till andra provet genom att repetera matematik 1c då jag av ren slump gjorde en prövning på kursen direkt innan hp). Har pluggat aktivt sedan strax innan jul och satsar på minst 1,55 för att ta mig in på läkarprogrammet i Umeå. Jag är timvikarie på ett ålderdomshem så har valt att endast ta ett kort pass den här veckan, vilket var igår (måndags). Jag har varit VIP-medlem i hpguiden.

Jag planerar att försöka göra minst en provsimulering, en idag och en möjligtvis imorgon eller på torsdag. Vill inte skriva provsimuleringar varje dag då jag riskerar att bli utmattad till provet.

Vakna 5,45-6 varje dag då jag planerar att vakna den tiden på provdagen.

Gå igenom de genomgångar jag har ”favorit”-markerat i hpguiden.

Gå igenom egna anteckningar och quizlets jag har gjort med ”bra att kunna” tal och räknemetoder, finns bra videos på youtube med det för de som inte har gjort det.

Försöka läsa läkartidningen och forskning och framtid för att behålla läsflytet på svenska (en av mina svagheter). Komma in i rutin att bli bättre på att läsa min skönlitteratur på engelska av samma anledning. Nog får man säkert mer utav att läsa tråkiga texter, men jag vet att jag kommer läsa mer om man läser sådant jag är intresserad av. Har märkt stor skillnad de perioder jag har läst mycket gällande just läsningsflytet och då har det nästan uteslutande varit intressanta texter.

Göra lite Memrise och MEK-övningsuppgifter på hpguiden för att behålla flyt i MEK-och ORD-delarna.

Vad ska jag göra på fredagskväll och lördagsmorgon? Mest troligt inte så mycket. Fredagen kommer jag bila 3h till ett hotell som ligger nära min provsal och när jag väl är framme kommer jag mest troligt att strosa runt i stan och köpa någon god mat. På kvällen kanske jag går igenom lite anteckningar och läser någon artikel eller min bok. Lördagen kommer jag mest troligt bara läsa litegrann innan jag stiger upp från sängen, eller bara skrolla telefonen beroende på hur trött jag är.

Ett tips till de som tänker köra galet hårt hela veckan, har man inte gjort det innan och vet hur man mentalt reagerar skulle jag avråda det. Jag testade exempelvis att göra 2 provsimuleringar under två dagar direkt efter varann och när jag skulle testa göra en tredje den tredje dagen skrek hjärnan nej, var sååå trött. Så vet man inte hur man reagerar skulle jag inte göra provsimuleringar (och med det menar jag alltså heldagar med 4-5 provpass) under fredagen (eller torsdagen för den delen) då man riskerar att göra slut på all energi och ork.
Skriv svar