Vad är realistiska höjningar?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
RafoneMike
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 20
Blev medlem: tor 18 maj, 2023 19:17

Vad är realistiska höjningar?

Inlägg av RafoneMike »

Till skillnad från många andra här går jag fortfa på gymnasiet och har ett år kvar, och mina betyg skulle kunna anses som av många mycket bra, men de är inte perfekta. Min situation är denna;

Får jag alla A, eller något B i resterande kurser kommer jag ligga säkert i båten och ta mig in på något läkarprogram till hösten med mycket hög sannolikhet, det finns dock ett antal kurser jag kommer ha mycket svårt att få god betyg i. Exempelvis fick jag C i Fysik 1, och C/D i Fysik 2 skulle enskilt ta bort mina chanser på de flesta läkarprogram.

Jag skulle kunna lägga allt fokus på dessa kurser, men jag skulle även kunna lägga fokus på HP, där jag har lätt för matten och ärligt talat ofta får nästan alla rätt (på höstens HP fick jag 1.9 kvant, 0.8 verb, 1.35). Den verbala delen är jag dock, som det går att se, mycket dålig.

Mitt andra alternativ skulle därför vara höja den verbala delen från "medelmåttig" (0.8) till "ganska bra" (1.4), vilket inte är omöjligt, men det skulle kräva mycket studier, minst inom ORD. Här kan jag dock ha 3 chanser att försöka in då mitt mål är antagning till våren 2025 (lite lättare/rimligare än hösten).

Jag önskar era råd/synpunkter, men var ärliga istället för att ge falskt hopp eller rekommendationer för sådant som har låg sannolikhet att lyckas.
Skriv svar