Tips för att bli snabbare påDTK

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
Skriv svar
kattengustav
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: tis 03 aug, 2021 21:17

Tips för att bli snabbare påDTK

Inlägg av kattengustav »

Hej, jag är såååååå seg på DTK. Fastnar i tankarna osv. Har ni några tips för att bli snabbare och lyckas med denna delen på under 20 min? Brukar gå bra utan tid. Med tid - skit.
Ebba12345
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 47
Blev medlem: sön 19 sep, 2021 16:59

Re: Tips för att bli snabbare påDTK

Inlägg av Ebba12345 »

En metod som funkar för mig är att kolla alternativen först, ofta kommer ju frågor som "vilket år var ökningen av X störst?" eller "vilken grupp avses?" och då kan det vara bra att börja kolla svarsalternativen och därefter använda sin uteslutningsförmåga istället för att jämföra alla år/grupper/staplar osv. Kanske är det ett självklart tips men något som många kanske missar i stressen :)
HereWeGo
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 285
Blev medlem: sön 15 nov, 2020 9:48

Re: Tips för att bli snabbare påDTK

Inlägg av HereWeGo »

kattengustav skrev: ons 22 mar, 2023 18:07 Hej, jag är såååååå seg på DTK. Fastnar i tankarna osv. Har ni några tips för att bli snabbare och lyckas med denna delen på under 20 min? Brukar gå bra utan tid. Med tid - skit.
Jag brukar ha ca 30 min bara för DTK delen, så det kan vara så att du inte är seg men att du har för lite tid på DTK.
Så du kanske borde försöka blir snabbare på andra delarna för det är där man kan bli snabbare genom att kunna formler utan till som konjugatregeln och kvadreringsregel och att öva mycket, men DTK behöver tid känner jag annars blir det lätt att kolla på fel graf eller räkna fel osv.
Skriv svar