Studentliv örebro

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
EbbaBear
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: ons 16 dec, 2020 13:27

Studentliv örebro

Inlägg av EbbaBear »

Hej!
Jag blev precis reserv antagen till Örebro men är osäker om jag ska tacka ja. Har redan en plates i umeå och vet inte vad som blir bäst för mig. Det som jag tvivlar mest på är studentlivet. Vad tycker ni som pluggar där? Har hört både gott och ont.
Allt gott!
1Snöflingan1
Stammis
Stammis
Inlägg: 208
Blev medlem: tis 25 okt, 2022 13:40

Re: Studentliv örebro

Inlägg av 1Snöflingan1 »

EbbaBear skrev: tis 10 jan, 2023 20:19 Hej!
Jag blev precis reserv antagen till Örebro men är osäker om jag ska tacka ja. Har redan en plates i umeå och vet inte vad som blir bäst för mig. Det som jag tvivlar mest på är studentlivet. Vad tycker ni som pluggar där? Har hört både gott och ont.
Allt gott!
Jag älskar Norrland och kommer själv från en ort nära Umeå. Men jag skulle dock om jag kunde välja flytta söderut, planerar att göra detta till hösten. . Vintern här är alldeles för lång och mörk. Snön kommer i slutet av oktober och stannar till i slutet på april. Älskar man snöaktiviteter är det såklart kul men gör man inte det är det mycket krångel med snön. Studentlivet i Umeå är bra men jag skulle alla dagar i veckan byta ut det mot bättre väder 😬 Vet dock inte riktigt hur studentlivet är i Örebro..
MartinBe
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 10 jan, 2023 23:15

Re: Studentliv örebro

Inlägg av MartinBe »

Jag gick 2 terminer i Umeå, hoppade av kom in i Örebro något år senare.
Av de 2 ställena kan jag säga så här. Örebro är i särklass det roligaste av dessa utanför studierna. Min förra sambo går på KI och hon tycker precis som många skrivit förr här och på andra siter- att KI har noll studentliv om man inte letar med ljus och lykta. Jag har varit inblandad i några studentarrangemang där via henne men inte många.

Umeå hade konstiga tillställningar. mycket handlade om tredje världen, kvinnoförtryck, vänsterflum, miljökatastrofer, rättvis matlagning, mångfald osv. Om man inte har väldigt speciella idrottsintressen då finns annat. För mig var det er nednötningsprocess, jag vantrivdes, det kändes som man kommit till 70talet på studenttillställningarna. Tyckte JAG får tilläggas. Stämningen var way out of my comfort zone. Jag trivdes på Campus men allt utanför var pest. Instämmer i mörkret och kylan (är från Närke) haha.

Örebro var så bra det kunde bli utanför Uppsala/Lund i studentfestväg. Fanns alltid tillställningar att gå på. Man kunde välja mellan tunga fester eller tillställningar för att finna motsatta könet (man hade trafikljus på framsidan där rött var NEJ inte intresserad, gult var - Övertyga mig, och grönt var fritt fram :-) Det fanns lugnare tillställningar med förtäring som senare på kvällen blev blötare. Maskerader osv Det kändes som att man fick en mix av sommarens Båstad/Visby parat med Uppsalas sista april och festivalliv. Aldrig någon politisk akward stämning eller att det kändes som man hamnat rätt i någon rollspelsnördsliveträff utan att veta om det. Man märkte under senare delar av utbildningen på sjukhus att de verkligen var mån om studenterna. (hur detta år i Umeå kan jag inte uttala mig om för jag vet inte. Men det är nog ingen stor skillnad)

Bytet var för övrigt också tråkigt. Man fick gå om nästan allt. Hade jag vetat det hade jag aldrig börjat i Umeå, utan skrivit HP fler gånger och börjat i Örebro eller Uppsala direkt. Mitt år i Umeå var ett bortkastat år på alla sätt. Det enda jag tog med mig var några nya vänner. I och för sig vänner för livet. Men livet är för kort för att göra fel val. För MIG var Umeå botten och Örebro en pånyttfödelse. Totalt annorlunda.

Mina 5 öre
Skriv svar