starta med 0.95, sluta som läkare!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
vzetter
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 04 jan, 2021 20:28

starta med 0.95, sluta som läkare!

Inlägg av vzetter »

HEj hallå!

Startar denna pluggdagbok idag för att få lite perspektiv på mitt intensiva pluggande inför hösten högskoleprov, och som ett plus i kanten kanske nåt tips då och då.

Kort recap på vad jag gjort hittills. Startade plugget i slutet av Augusti efter att ha köpt VIP här på hpg. Efter introdelen så började jag gå igenom all matte du behöver och testade mig själv på områdena med tillhörande matteuppgifter. För att inte bli alltför trött på matte jobbade jag parallellt med att läsa strategier för verbala delarna. t.ex förmiddag matte, eftermiddag läs.

Efter att ha testat korta pomodors på 25x5, insåg jag att detta var för kort tid för mängden informationen som skulle in fick inget flow, så jag bytte till 55min pass (såsom provpassen för att etablerar en vana) och sedan 15-20 min paus. Funkar bra! Idag är det 3st 55min pass på förmiddagen och 3 på eftermiddagen. Brukar handla om en pluggdag från 8.30/9 - 18.30

Idag har jag alla strategier och basläggande kunskaper strukturerat nedskrivet på datorn. Nästa del blir att testa mig själv och se över mina förbättringsområden. Börjar dagen med ett provpass, pass 2 gör jag en felanalys på provet samt riktar in mig på den delen jag vill lägga fokus på för dagen. Analyserar mina fel, går igenom strategierna som finns här på hpg och testar dem en och en för att hitta den ultimata för mig.

Ja, typ såhär ser det ut i nuläget! Känner dock att jag skulle vilja lägga in lite mer "lättsam" träning såsom kanske läsa engelska artiklar på morgonen vid frukost, leka lite i ordappar när man väntar på bussen, osv.

Hoppas ert pluggande rullar på!
vzetter
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 04 jan, 2021 20:28

Re: starta med 0.95, sluta som läkare!

Inlägg av vzetter »

Glaaad torsdag,

Idag blev det fokus på kvantdelen för att varva verbal lite, pluggat det i några dagar i streck nu.
Ett kvantdelspass från provpassgeneratorn revs av imorse för att följande 55 min pass göra felanalys.
XYZ: 8/12
KVA: 9/10
NOG: 5/6
DTK: 11/12

Var nöjd med provet och förvånad över att jag bara fick ett fel på de flesta delarna? Sammanlagt blev det 1,5 på provet. Och mest felen på XYZ så bestämde mig för att djupgräva där idag.

Dock blev jag lite smått förvirrad för visste inte hur jag skulle ta mig an att öva på det. Slutade med att jag började gå igenom all matte jag behöver i översikt och därav göra övningsuppgifterna efter varje moment och se om jag hade fattat allt och vad jag inte förstod. Det blev dock rätt tråkigt. Så varvade lite med att läsa strategier för XYZ och sånt.

Här är min felanalys dårå, över provet och uppgifterna. Har nån tips på hur man kan förbättra XYZ? Känns som att det går lite trögt framåt.

RÄTT SVAR MEN OSÄKER:
Lista ut personers åldrar genom olika scenarion och skillnaden mellan deras.
Medelvärde och när man inte vet.

ÖVA PÅ:
Mängdräkning lite varje dag. Ha vissa bra siffror i huvudet såsom 20*20, 30*30, 40*40 osv för att begränsa av.
Öva på delbarhetsreglerna varje kvant-dag.

FELANALYS XYZ ÖVNINGSUPPGIFTER:
Har ofta fel på när det är tal gånger ett decimaltal. Förenkla allt och var noggrann. 100*(-0,05) = 100* (-5) / 100 = -500/100 = -5. Därefter 250*(0,001) = 250*1 /1000 = 0,25.
Skriv svar