Slitet som belönar sig

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
naval
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: sön 07 apr, 2019 15:16

Slitet som belönar sig

Inlägg av naval »

Det har gått över två år sedan jag va inne på de här forumen och nostalgin kickar verkligen igång. Satt med hp plugget i strax under 4 år, dag in och dag ut. Det var som att man var i en feberdröm under dessa år och kan säga att det tog en stor del av sena tonåren och början av 20års åldern. Vissa av oss sliter som djur för detta prov och för att höja sig 0,1 eller 0,05 poäng. Man ifrågasätter sig själv och sin egen existens på ett sätt som många inte ens förstår. Kommer ihåg svaren till varenda fråga från HP mellan 2011-2021 för att jag gjort proven så många gånger. Under strecket och den rena traumatiseringen av att tvinga sig igenom text efter text. Böckerna man började men aldrig läste ut. Kan vara ärlig och säga att jag verkligen har en slags ptsd kopplat till hp och det är ett riktigt mörker inom mig som kommer fram bara av att vara på den här sidan.

När man väl kommer ut på andra sidan och har pluggat flera terminer på sin utbildning glömmer man bort vad man varit med om. Den rena disciplinen man har gallrat in i sig och som har blivit en del utav en. Hade jag aldrig pluggat till hp på det sättet jag gjorde skulle jag aldrig klarat mig så bra nu. Det jag försöker säga är att det finns de individer där ute som har gått igenom och som fortfarande går igenom sitt med hp. När du väl kommer ut behöver du inte en viss uppfostran som andra behöver när de väl börjar utbildningen. För du har fostrat dig själv och det kommer ta dig så långt.
Henrik 2
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 28 jul, 2023 22:13

Re: Slitet som belönar sig

Inlägg av Henrik 2 »

Hej,

Håller helt med dig om vad du skriver o dina, tankar. Jag själv har inte gjort hp men detta tankesätt kan appliceras på vad som helst man försöker företa sug med ett högrande mål. Att som med hp som många av oss behöver göra, med allt slit o man känner att man inte kommer någonstans. Men kommer man över o ser ljuset i den mörka tunneln o kommer dit till andra sidan så är det ljusare, problemet e bara om man orkar dit o komma, över tröskeln.
När man så har, gjort det har man disciplin, självkänsla o en slags makt över sig själv, o andra, o man blir en smartare o bättre människa o individ. Haha, filosofiskt men sant.

Mvh/H
Skriv svar