Normering

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
KevKer
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 12 sep, 2022 21:07

Normering

Inlägg av KevKer »

Hej!
Hur tänker ni kring normeringen?
Jag har fått 1,9-2,0 på kvant de två senaste gånger jag skrev provet. Dock känner jag att provet var lite tuffare nu. Längre uträkningar på DTK, tidskrävande uppgifter på XYZ och KVA. Osv. Är det bara jag som känner samma?
johan12334
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: ons 25 okt, 2023 14:59

Re: Normering

Inlägg av johan12334 »

Jag tyckte definitivt det var en märkbar skillnad mot i höstas(vilket kändes väldigt lätt), speciellt på DTK som du sa. NOG kändes standard, men XYZ och KVA hade ett par luriga uppgifter per prov också som var rätt tidskrävande, jag brukar klara mig hyfsat på tid annars både i övning och på riktiga prov, men pass 2 i år var ett av väldigt få prov där jag fått gissa på ett par uppgifter.

Skulle kunna tänka mig (och hoppas) på en något mildare normering för kvanten.
JakeShaft
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 11 jul, 2006 2:00
Ort: Alingsås

Re: Normering

Inlägg av JakeShaft »

Provet passade mig. DTK tycker jag var lättare den här gången som är den del jag kan ha genuina kunskap- eller färdighets-fel. Förra provet var det en uppgift jag inte klarade av att avgöra vad som var rätt svar när jag mätte med linjal. Därtill var det en uppgift med cirkeldiagram utan siffror som jag hade fel på och förmodligen aldrig hade klarat. Provet i lördags hade cirkeldiagrammet siffror och linjediagrammen hade tydliga skillnader. Både frågan om resor och slaktade djur tyckte jag var lättare än vanligt att uppskatta.

Räkna ut arean på kartan tycker jag borde ha varit lätt den här gången även om jag hade fel (har jag varje gång). Man kunde tydligt rita en triangel. Ibland ska man räkna area på lite udda former på en karta som gör det svårt att dela upp.

Sista provpasset var jag på fråga 39 när det var 5 minuter kvar. Vilket för mig är långsamt men önskvärt. Mina fel har tidigare varit slarvfel bortsett enstaka fråga. Den här gången har jag nog uteslutit nästan alla slarvfel utom en NOG-fråga där jag inte läste ordentligt vilket man får acceptera att det blir så på enstaka fråga. Sista provpasset kanske var lite klurigare då det tog längre tid än vanligt för mig även om jag inte vill ha tid över.

Jag kände efter provet att det var ett som passade mig. Det provpass som togs bort tyckte jag däremot hade ett svårt diagram om årstider och växter och någon fråga jag gissade på.

Orden är jag bra på trots det var min tanke att det var fler ord än vanligt som jag förväntar mig att många har fel på. Engelskan tyckte jag var svårare än förra gången. Flera frågor där jag var osäker men där det verkar som jag haft "tur" och min magkänsla var rätt. Texterna i svenska läsförståelsen passade mig, det var ingen dikt den här gången :D den slönlitterära texten tyckte jag var lätt att analysera.

Mitt intryck är att orden och engelskan är svårare än senaste proven. DTK lättare. Resten svårt att säga.
Skriv svar