Mittuniversitetet eller KI?

För dig som är eller är på väg att bli psykologistuderande
Skriv svar
EvelinaEr01
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 01 maj, 2021 0:02

Mittuniversitetet eller KI?

Inlägg av EvelinaEr01 »

Hej!

Finns det någon här som studerar på MIttuniversitetet eller KI och kan dela med er av hur ni upplever utbildningen/universitetet? Är det högt tempo, mycket obligatorisk närvaro, hur är kvalitén på det som lärs ut osv?

Sista svarsdag är imorgon och jag har otrolig beslutsångest gällande vilket av universiteten jag ska välja.
Det lutar åt Mittuniversitetet men jag har även möjlighet att behålla min reservplats till KI (där jag tror att jag har en relativ god chans att bli antagen i urval 2).

Det vore toppen om någon ville dela med er av era erfarenheter och upplevelser! :)
Ranjita
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: sön 07 jan, 2024 16:18

Re: Mittuniversitetet eller KI?

Inlägg av Ranjita »

Hej!

Jag vet att det här är sent, men om du fortfarande behöver tips så rekommenderar jag KI starkt. Jag läste masterstudier i biomedicin där mellan 2007 och 2009, doktorerade i neurobiologi mellan 2010 och 2017 samt läste några kurser på Psykologprogrammet mellan 2017 och 2019. Jag har även varit aktiv inom studentkåren. I allmänhet var det tuffa studier, när jag läste biomedicin gick vi från nio till 17 de flesta dagar och man var tvungen att komma hem på kvällen och studera. På psykologprogrammet var det lite kortare dagar, men mycket självstudier. Jag tycker särskilt mycket om KI:s forskningsfokus och öppna atmosfär, man kan lätt diskutera och ställa frågor. Dessutom kan man lyssna på specialsiter inom medicinsk forskning var och varannan dag. Det är också en väldigt internationell miljö och jag fann vänner från hela världen som jag fortfarande har kontakt med. Innan KI gick jag på Chalmers och jag ör minst lika nöjd med de kvantitativa ämnena på KI som på Chalmers (främst statistik). Jag hoppas att du väljer KI.

Hälsningar
Ranjita
Skriv svar