Min resa till lkarprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Ailinator
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: mån 19 jun, 2023 14:47

Min resa till lkarprogrammet

Inlägg av Ailinator »

Hejsan!

Ailin heter jag och jag är 19 år gammal. Tog studenten för en vecka sen haha. Men jag kunde inte sluta tänka på min drömutbildning. För att vara ärlig började också stressa om att inte bli antagen. Därför sökte jag upp denna webbsidan och köpte precis VIP efter att ha läst alla fina recensioner. Jag ska inte ljuga, VIP:n var hyfsat dyr men vi får hoppas på att den kommer att komma till nytta till nästa provpass. Så länge har jag gått igenom studieteknikskursen och den gav många bra tips. Rekommenderar den!

Jag vill jätte gärna bli antagen till läkarlinjen. Det har varit min dröm nästa sedan jag började gymnasium. Jag pluggade natur förresten och jag har redan gjort högskoleprovet två gånger. Men jag pluggade inte direkt för dem och därför fick jag inte så höga poäng. Första gångon fick jag 0.55 och andra gången fick jag 0.85. Jag hoppas på att få 1.8+ denna gång.

Jag är osäker på om någon kommer läsa det här men jag tänker skriva upp allt som jag har gjort för högskoleprovet dagligen. Det kommer hålla upp motivationen. Idag hann jag bara med att titta lite på studietekniken. Jag ska fråga om en studiechema från coachen som jag fick och jag ska gå igenom olika provstrategier under veckan.

Är det någon annan som söker sig till läkarlinjen? Mer specifikt Karolinska? Man kanske kan ordna en study buddy grupp om någon är sugen på det. Det kan vara både online och IRL. Bor själv i Stockholm dock. Vad sägs?
Motdrömmen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 74
Blev medlem: sön 19 dec, 2021 18:38

Re: Min resa till lkarprogrammet

Inlägg av Motdrömmen »

Hej ska bli roligt att följa din resa! Om du ska plugga på Karolinska så kan man göra PIL-test för att komma in oxå då behöver man ha ca 1.35-1.45 i hp. Det finns nog flera här som är mer kunniga och insatta i PIL som kan förklara lite bättre än vad jag gjorde hahaha.

Lycka till och njut av din tid efter studenten <3
Dutw
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 555
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Min resa till lkarprogrammet

Inlägg av Dutw »

Välkommen, det ska bli kul att följa denna pluggdagboken!
Angående studiegrupp osv så ska det finnas en discord-kanal vad jag kunnat se i nåt inlägg här, kanske nån som läser detta och har länken till den kan posta den här till Ailin?
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
Skriv svar