Mentala strategier

Diskussioner om provdagen och allt däromkring
Skriv svar
olivekelund
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 11 dec, 2021 8:38

Mentala strategier

Inlägg av olivekelund »

Hej!

Det drar ihop sig!

Vad har ni för mentala strategier innan och under provdagen för att hålla huvudet kallt, inte börja tvivla och tveka på den egna förmågan, och att prestera på så nära topp som möjligt?

Hoppas ni alla har det bra och kan känna lugn inför morgondagen!
pontusnordstrom
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 36
Blev medlem: mån 07 feb, 2022 19:30

Re: Mentala strategier

Inlägg av pontusnordstrom »

Försök ta stressen och göra det in till något som hjälper dig! Själv är jag faktiskt rätt taggad på att skriva provet, tycker det ska bli riktigt kul att se vad som kommer. Om du inte kan svaret på en fråga under provet, få inte panik, ringa bara in frågan och gå vidare till nästa istället. Försök hålla "the flow" igenom hela provet och gå tillbaka till de uppgifter du blev osäker på i slutet av provet (om du har tid, annars bara gissa).

Om ett provpass känns dåligt efter du skrev det, dubbelkolla så att det inte var utprövningspasset (de brukar vara aningen svårare från min erfarenhet), om det inte var utprövningspasset, då får man helt enkelt försöka bättre till nästa pass! All in all, det är inte hela världen om man tappar ett par poäng för att man inte kan svaren, men låt inte det göra så att du tappar de enkla poängen som du vet att du kan ta.

Om du har pluggat så har du ingenting att oroa dig om, gör ditt bästa så kommer det gå bra 8-)
Skriv svar