Matematikböcker för idioter

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
konkis
Stammis
Stammis
Inlägg: 160
Blev medlem: mån 26 okt, 2009 6:32

Matematikböcker för idioter

Inlägg av konkis »

Hej!
Jag kan lika gärna skamset erkänna att jag skrev mitt åttonde högskoleprov idag. Jag har gått från 1.2 -> 1.2 -> 1.2 -> 1.3 -> 1.4 -> 1.5 -> 1.6, och nu idag kan jag med lite tur landa på 1.65.

Mitt mål har alltid varit minst 1.7.

Jag har mycket ihärdigt och beständigt haft problem med mattedelarna, NOG och KVA och DTK i synnerhet. Med andra ord kan jag inte resonera matematiskt och gör det inte naturligt, och i vardagen inte alls. Jag minns formler och kan de mest grundläggande reglerna för vart man stoppar in x och hur man får a ensamt, men jag saknar helt en instinktiv känsla för matte. Kort sagt är jag en hopplös idiot.

I och med det nya provet ändrades lite saker. Det slutade bara vara NOG och DTK och jag såg min chans. Jag har alltid varit otroligt bra på den verbala delen och har således inte brytt mig om den. Jag lade allt mitt krut på matten efter VT11, där jag bara fick 1.0 på den kvantitativa delen. De två följande proven, HT12 och VT12 fick jag fantastiska 1.6 på den kvantitativa delen. Till HT12 pluggade jag som ett as, och till VT12 ingenting alls.

Nu har jag, efter rättningen, slutat på 1.3. Det är en helt ofattbar sänkning med tanke på att jag pluggade matte i två veckor innan det här provet. Det får mig att vilja ge upp, men jag förmår inte göra det när jag är så nära.

Jag har slut på alla idéer om vad jag ska göra, men hyser ett enormt förtroende för böcker som hjälp och så småningom räddning. Och nej, inte tips om övningar i en valfri Ma A-bok. Det är uppenbarligen inte det som felar. Jag behöver böcker OM matematik, som förklarar vad fan det är för något.
Mr.Karlsson
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: ons 13 feb, 2013 13:52
Ort: Stockholm

Re: Matematikböcker för idioter

Inlägg av Mr.Karlsson »

Tyvärr så kommer jag här inte med något svar men jag intresserar mig mer än för dessa matteböcker för idioter som Konkis här nämner. Om det är någon som har en vettig idé på hur man lär sig matte från grunden totalt och lär sig det matematiska tänket så snälla dela med er. Jag sitter i nuläget i en liknande situation som konkis här.
reilin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 48
Blev medlem: mån 10 jun, 2013 10:58

Re: Matematikböcker för idioter

Inlägg av reilin1 »

Hej!
Jag har själv svårt för både kvant och verbala delen... men tips på Mattebok för idioter .. tja kanske TAL och RUMs A kurs, Liber förlag, Kimmo Eriksson, Lasse Berglund, Mikael Johansson och Hillevi Gavel. Beskriver matte på ett lite annorlunda sätt tycker jag. Jag blev positivt överraskad i alla fall. Och du är inte ensam om att kämpa prov efter prov..minns inte ens hur många hp jag gjort, och har långt kvar till målet. Men nu ska jag börja plugga heltid tills nästa prov och då ska det sitta! Vi som är så envisa måste ju bara nå målet någon gång! Eller hur?! idag blev det ca 1,35...
cloudburst
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 67
Blev medlem: ons 22 maj, 2013 23:05

Re: Matematikböcker för idioter

Inlägg av cloudburst »

...
Skriv svar