Mat på provdagen.

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Mat på provdagen.

Inlägg av Original »

Hej! Vad är den bästa typen av mat man skall förtära under självaste provdagen för att bibehålla en stabil energinivå?
Långsamma kolhydrater?
Kött?
Användarens profilbild
Endiv2014
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1318
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: Mat på provdagen.

Inlägg av Endiv2014 »

Långsamma kolhydrater; potatis/ris eller pasta fungerar bäst. Så att du har gott om energi till de två sista delproven innan det är slut för dagen.

Ha gärna gott om protein också då protein håller hungern i schack och ser till att man kan känna sig mätt under en långperiod så slipper du sitta i salen och höra magen kurra efter mat och stjäla uppmärksamheten från provet.

Inga skräpmat eller några mackor. Om du tar med dig något hemifrån så se till att du har lite av varje. Många människor tar med sig läsk och godis så att de kan äta under provet och på rasterna. Det är HELT FEL. Gör du det kommer du enorma svängningar i ditt blodsockernivå och jag kan lova dig att du kommer att ångra dig efteråt.

Jag ska skriva provet på en skola som jag skrev i i våras så jag vet redan i förväg vilken restaurang jag ska äta på. Det är en pastarestaurang och jag kommer antingen äta carbonara eller bolognese.

Under rasterna tar jag ett glas matten samt någon frukt till; Äpple, banan/apelsin eller något sådant. Ibland tar jag med mig proteinbars så jag kan variera lite.
MadridistaN
Användarens profilbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: Mat på provdagen.

Inlägg av Zreeper »

Fundera inte alltför mycket på det. Ät vanlig mat bara, undvik pizza och sådant som lägger sig tungt i magen och ät inte så du spricker eftersom man tenderar att bli trött då. Annars är det ganska standard, käka på som vanligt bara och lägg in ett par mellanmål med någon frukt eller två om du känner att det behövs. Inga konstigheter, det är inte det som avgör så länge man äter normalt.
Skriv svar