Målet mot 1.9

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Svedo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: tor 13 jan, 2022 23:20

Målet mot 1.9

Inlägg av Svedo »

Är tillbaka, tänkte börja på en ny tråd och resa mot Hösten. Jag har gjort högskoleprovet innan en gång, förra oktobern. Fick ett Resultat på 1.6 vilket tyvärr inte är tillräckligt. Dock så finns det tröst i att jag knappt pluggade någonting på Läs eller Mek delen, samt hade en bristfällig metod med ord delen.

Mitt Resultat från förra provet såg ut som följande

Kvant: 1.9
Verb: 1.3

KVANT 1:
XYZ: 10/12
KVA: 10/10
NOG: 4/6
DTK: 12/12

KVANT 2
XYZ: 12/12
KVA: 10/10
NOG: 6/6
DTK: 12/12

VERBAL 1
ORD: 5/10
LÄS: 5/10
MEK: 8/10
ELF: 10/10

VERBAL 2
ORD: 9/10
LÄS: 8/10
MEK: 6/10
ELF: 10/10

Tanken är att jag fokuserar grymt mycket på Läsförståelse samt pluggandet av ord. Engelska böcker läser jag på fritiden, Jag ska också repetera matten en hel del, men börjar med den mot Augusti istället då jag inte har några svårigheter än slarvfel och användningen av tid.

Denna kommer uppdateras veckovist. Denna veckan har jag börjat med spridd repetition eller "spaced repetition" med ord delen som jag kör på memrise. Samtidigt ska jag ha gjort 4 Läs delar, detta ska trappas upp nästa vecka. Om någon är interesserad i hur jag hanterar matten så väl kan dem gärna fråga
Svedo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: tor 13 jan, 2022 23:20

Re: Målet mot 1.9

Inlägg av Svedo »

Min första plugg vecka har då avslutats, Jag började i tisdags med själva plugget, Hela helgen gick till för att planera och kartlägga metoder och strategier som ska användas för Hösten. Jag har pluggat sedan December on and off and läst ca 50 timmar i artiklar på SVD men funnit detta oerhört tråkigt. Jag finner att det är oerhört viktigt att tycka det är roligt att plugga, jobbar man för att det är kul kommer man alltid prestera bättre än att tvinga sig själv till ett mål.

Jag har aldrig haft en läsvana som liten och började läsa böcker för första gången ca 2 år sen slappt. Haft extremt dålig plugg vana hela mitt liv och aldrig någon struktur eller ordning på det hela. Men jag försöker ständigt förbättra mina metoder och se vad som funkar bäst.

Bilden nedan är min strategi gällande ord delen. Jag är väldigt systematisk i hur jag arbetar och tycker att det ger en större överblick och effektivitet. Jag kör genom Memrise och tar 200 ord i taget, jag repeterar sedan dessa efter 1 dag, 2 dagar, 4 dagar, 8 dagar, 16, dagar och sedan planerar hålla intervallet i 16 dagar fram till prov dagen, i värsta fall 32 dagar. Jag har nu kört 7 dagar i rad och kommit till ord 1400. Som mest vid överlappande repetitionsdagar kommer det bli 1000 ord per dag.
Bild
Eftersom SVD understreckare är så extremt tråkiga att läsa ser jag det som slöseri med tid. jag tar inte åt mig så mycket av texten och måste tvinga mig själv till att läsa dessa, detta resulterar i att jag prokastrinerar och inte utför LÄS i den mängd jag vill. Istället har jag valt att läsa böcker. Jag började läsa i Lördags Krig och Fred av Leo Tolstoy och känner en stor förbättring i att nöta in orden som jag har stött på under mitt ord plugg. Jag tycker att det är kul vilket resulterar i att jag läser mycket varje dag. Boken är 1100 sidor lång och jag har kommit till sida 200. Samtidigt läser jag Letters on Ethics, Seneca på engelska och Value Investing av Bruce C Greenwald på engelska.

Jag har inte gjort några LÄS prov men tanken är att jag ska göra alla fram till 2014 3 gånger innan provdagen, samtidigt som jag läser ut, Krig och Fred, Idioten, Brott och Straff, och kanske några andra verk så som Ivan Iljijts död. Som sagt är mitt största fokus på Mek, Ord och Läs delen.
Skriv svar