Läkarprogrammet HERE WE GO

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
bettercallcthulhu
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: mån 05 sep, 2022 10:47

Läkarprogrammet HERE WE GO

Inlägg av bettercallcthulhu »

Hallå i stugan!

Jag har nu, 25 år gammal, bestämt mig för att ge det här en ärlig chans. Jag har dessvärre en sjukt irriterande brist i min karaktär som gör att jag ena dagen är SUPERPEPPAD för att nästa dag känna "äsch nu skiter vi i det här". Därför tänkte jag att en pluggdagbok kanske kunde vara ett sätt att sätta lite press på mig själv att faktiskt göra jobbet (åtminstone nästan) varje dag.

En snabb recap av min plugghistorik: Jag tog studenten från ekonomiprogrammet 2018. Hade väldigt höga betyg i alla ämnen, men saknar tyvärr alla naturvetenskapliga ämnen för att ännu vara behörig på läkarlinjen. Jag bordlägger dock de komvuxstudierna tills efter att jag nått mitt önskade HP-resultat (det är en låååång väg dit).
Efter gymnasiet hade jag noll intresse egentligen av att fortsätta studera utan arbetade som fritidspedagog på en skola i tre år. Därefter tyckte jag att det var dax att ta tummen ur röven och bestämde mig därför spontant att ta ett basår på KTH. Vilket jag sedan hoppade av efter ett halvår - dels på grund av astråkigt, dels på grund av mitt obefintliga intresse av att bli ingenjör.
Därefter gick jag tillbaka till jobbet. Ett halvår senare bestämde jag mig för att gå ner i arbetstid och börja studera inför högskoleprovet. Det gick sådär. Hade dels ingen HP-guiden och dels ingen motivation eftersom läkaryrket kändes där och då helt omöjligt.
Jag la HP-pluggandet på hyllan ett tag och hoppade på en universitetskurs i Litteraturvetenskap. Jag har precis börjat läsa min andra termin. Jag ville egentligen bara bli mer beläst och bättre på att läsa, och det kändes kul att göra något annorlunda. Och här någonstans kom jag lite till sans. Jag slutade stressa kring studierna och skapade en struktur och rutin som fungerade för mig, och jag började till och med tycka om att studera.
Sakta men säkert kom drömmarna om läkarprogrammet tillbaka. Det är det enda jag verkligen känner att jag vill göra. Och faktiskt, efter att ha läst somliga av era forumtrådar här, känns det lite lättare. Jag började tycka att jag var för gammal (ironon??) och tänkte helt enkelt bara ge upp där ett tag.

Men alltså. NU KÖR VI. Jag vill det här. Det får ta den tid det tar. Om det så tar mig 10 år att nå 1.7 så skulle jag ändå få jobba med mitt drömyrke i över 20 år.
Jag har förresten gjort HP två gånger tidigare och fått 0.90, samt 1.15 (den gången jag "pluggade"). Så uppförsbacken är lång men fanimej vad det ska köttas.

Kom med era bästa tips och trix eller bara en digital spark i baken i form av ett "ge fan aldrig upp". Vore också kul att höra om det finns likasinnade/andra som kämpar.

Hej på er!
Dutw
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 557
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Läkarprogrammet HERE WE GO

Inlägg av Dutw »

En intressant väg som lett dig hit ju!
Kul att ha dig här, och nu när du bestämt sig så är det wnklare att faktiskt ta tag i det och fokusera arbetet.
Kom ihåg att du "endast" behöver göra 1 prov som är bra nog, och även om du inte kan lösa vissa uppgifter kan du oftast utesluta iaf 2 alternativ och göra kvalificerade gissningar som kan ge oanade poäng!
Glöm inte att PIL finns så tekniskt sett behöver du kanske inte nå de där 1.65+ för att ta just den vägen in.
Lycka till!
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
Skriv svar