Läkardrömmen - och att höja BII

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
RafoneMike
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 20
Blev medlem: tor 18 maj, 2023 19:17

Läkardrömmen - och att höja BII

Inlägg av RafoneMike »

Hej!

I denna tråd tänker jag skriva om min resa mot läkarprogrammet. Det är i nuläget 8 år sedan jag tog examen från naturvetenskapliga programmet, och efter det räckte inte betygen till läkardrömmen. Istället var jag egentligen ganska dum och läste ett kandidatprogram i fysik, och har efter det arbetat i 5 år.

Med nu en god ekonomi hände en sak efter en annan och till slut har jag i det senaste halvåret börjat arbeta mot att bli antagen på läkarprogrammet, igenom BII då jag har bättre möjligheter här en HP.

Problemet jag har härstammar från två saker, A: jag har delvis glömt många av kurserna jag läst, och B: även om jag fick en acceptabel merit (19.8), härstammade det mesta av denna från B och något enstaka C, med endast 4A i slutbetyget (har sedan dessa gått upp till 8A)

Alla betyg som inte är på A måste alltså höjas, och jag har glömt många av kurserna delvis, så istället för att höja B till A-kunskap utgår jag mer från D/C-kunskap

Så, min fråga är:
Vilka kurser anses lättast att höja sig i igenom prövningar om man börjar från relativt svajiga grunder på naturvetenskapsprogrammet?
Är det exempelvis så att årskurs 1 har de "lättare" kurserna, medan det blir svårare kurser i årskurs 2/3, eller är det bara så att innehållet ändras (att biologi 2 skulle vara svårare än biologi 1, eller bara att kursen bygger på biologi 1 och är lika svår om man väl förstår kursen under?), eller är det något annat att tänka på?

Jag håller er uppdaterade, och tackar för eventuella svar på frågan!


---------
Uppdatering 1
Jag har startat denna pluggdagbok, men har sedan innan detta startat mitt plugg! Under vårterminen 2023 höjde jag följande kurser;
Matte 1C: B-A
Matte 2C: B-A
Kemi 1: C-A
Kemi 2: B-A
Anmärkning: då jag redan läst ett kandidatprogram i kemi blev dessa kurser relativt lätta
---------