Hur effektivt är det att spegla provdagen?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
ksksksk
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 34
Blev medlem: sön 11 dec, 2022 23:16

Hur effektivt är det att spegla provdagen?

Inlägg av ksksksk »

Hej,

Nu när vi väl närmar oss provdagen (fortfarande 1 månad kvar), hur effektiv är det att spegla själva provdagen? Jag vet att några brukar ägna 8timmar, alltså 5 provpass, åt att efterlikna provdagen, men hur effektivt är det egentligen?

Det jag gör nu förtiden är att försöka skriva provpass inom det 55min tidsramen, räcker det med det kanske?
läkartjejen
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 164
Blev medlem: sön 07 aug, 2022 13:08

Re: Hur effektivt är det att spegla provdagen?

Inlägg av läkartjejen »

Hej!

Själv har jag simulerat en provdag (dock 4 provpass istället för 5). Det räcker absolut att skriva enstaka provpass på 55 min, men enligt mig är det fördelaktigt att göra 4-5 provpass på en dag istället för ett. Att skriva HP kan vara ansträngande, då man koncentrerar sig i flera timmar. Om du speglar provdagen övar du även på att behålla fokus även om du känner dig trött. Det kan även minska pressen inför den verkliga provdagen, då man redan utsatt sig för en liknande situation.

Det är såklart individuellt. Har man inte möjlighet att skriva så många provpass på en dag räcker det givetvis med ett. Kvalitet går före kvantitet. Hoppas att mina åsikter gav dig en bättre inblick! :)
Följ med på resan från 0.85 till läkarstudent i Lund! https://hpguiden.se/forumet/topic/ingen ... 28#p230128
linnekström
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 12:13

Re: Hur effektivt är det att spegla provdagen?

Inlägg av linnekström »

Jag har gjort 4 provdagssimuleringar (inklusive klockslagen man skriver de riktiga proven) fast som personen ovan på bara 4 provpass. Jag tänker att det kan vara bra att göra några sådana eftersom man även tränar uthålligheten, vilket kan påverka resultatet mycket. Det här är dock första provet jag aktivt pluggar till så kan inte utvärdera än om det faktiskt fungerar. Gör även enstaka provpass såklart. Har man tid att göra hela provsimuleringar tror jag definitivt det ger resultat!
Skriv svar