Höja sig till 1.65. - tips och råd

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Scorpiux
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: tis 30 aug, 2022 14:19

Höja sig till 1.65. - tips och råd

Inlägg av Scorpiux »

Hej!
Jag skrev nyss mitt tredje högskoleprov, rättade på vad jag kommer ihåg och ser ut som om att jag kommer få samma resultat igen, 1.2, möjligtvis kanske 1.25 om jag har väldigt tur beroende på normeringen. Jag har alltså fått 1.2 de två tidigare gångerna jag har skrivit högskoleprovet. Jag är så extremt besviken på mig själv, och jag känner att tiden börjar rinna ut. Jag fyller 21 år om en månad och när jag inte ens har börjat min utbildning än, så ska mina vänner snart ta examen från sina. Jag la verkligen in timmarna och slitet denna gång också, dag in dag ut för att få samma resultat som när jag bara halvpluggade innan.

Jag vet att kvant är definitivt min starka sida, jag får lätt 1.8-2.0 när jag sitter hemma och gör klart provet med god tid innan tiden tar slut. Till och med de 7 sista kvant proven jag övade på innan jag skrev provet fick jag 2.0 i rad. Jag övade stenhårt så att varje formel skulle sitta, men ändå verkar det som jag bara 1.5-1.6 på det faktiska högskoleprovet. Men även eftersom jag vet att verbala är min svaga sida, så nötade jag verkligen allt som kan tänkas. Gick igenom hela 8 500 hp ordlistan, läste en massa artiklar, gjorde verbala prov etc. Och jag såg även hur det utvecklades. Från att snitta 0.8-0.9 så bättrade jag mig till att snitta 1.4-1.6? Men likt där ändå, väl på högskoleprovet, verkar det som 0.8-1.0…

Jag vill verkligen komma in på min utbildning nästa höst, vilket är civilingenjör i datateknik på KTH. Lägsta för att komma in där är 1.6 men om jag ska säkra att jag kommer in så är det 1.65 som gäller. Känner att nu till vårens högskoleprov, är min sista chans.

Har någon tips och råd på hur jag ska göra för att komma dit? Någon som varit i samma sits? Behöver verkligen allt som kan tänkas ges just nu, vare sig det är stöd eller råd.

Kram <3
Filleflx
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 6
Blev medlem: tis 15 nov, 2022 20:01

Re: Höja sig till 1.65. - tips och råd

Inlägg av Filleflx »

Hej! Till att börja med så är du fortfarande väldigt ung, 21 år är ingen ålder! För det andra så låter det som att det viktigaste du kan göra är att felanalysera, vad gjorde att du skrev bättre hemma etc. Gå genom provet, och var väldigt ärlig mot dig själv. Bara genom att verkligen försöka lära sig av sina misstag så kommer man framåt! För min del var exempelvis verbal den svaga sidan. För att bli bättre så gjorde jag samtliga läs-delar och gick genom dom grundligt. Varenda ord jag inte kände till skrev jag ned och sökte upp. Jag började även läsa mer regelbundet och det blev ungefär 30 sidor varje dag i ett år.

Du har all tid i världen på dig att skriva ett bra HP-resultat. Så försök inte att stressa upp dig över det.
Lycka till!
Skriv svar