Från 1.10–> läkarprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
EmEssJay
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 16 maj, 2021 16:55

Från 1.10–> läkarprogrammet

Inlägg av EmEssJay »

Dags att sätta högskoleprovet nu.

Jag är 24 år och har alltid haft drömmen om att bli läkare. Men aldrig riktigt ens försökt nå den på något sätt. Jag läser just nu första året på ett högskoleingenjörsprogram, det känns okej, men jag kan inte släppa tanken av att jag helst vill bli läkare.

Har aldrig tidigare tränat inför HP och har skrivit 1.10 som bäst varav 0.9 verbal och 1.3 kvant. Detta var 2 år sedan ungefär.
Jag har tidigare köpt vip med den här tanken med lade ner snabbt efter bara några dagars plugg och skrev inte ens provet.

Men nu vill jag 100% ta det här på allvar och göra allt för att nå mitt mål. På simularade prov på sistone har jag skrivit mellan 1.1-1.3 på verbal och 1.6-1.8 på kvant. Blir nog att köpa vip såfort lönen kommer. Men hur tror ni jag kan jobba för att höja min verbala del? Vilken typ av texter ska jag läsa och jobba med för att förbättra den?
Dutw
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 555
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Från 1.10–> läkarprogrammet

Inlägg av Dutw »

Hej

Riktigt bra simulerade prov redan!
Gällande texter så rekommenderas bl.a "under strecket" i dn tror jag det är samt läkartidningen. Krönikor i tidningsr samt vetenskapliga artiklar.
Mängdträning av att läsa böcker generellt ger också god ordkunskap.
Ordlistor i memrise och liknande är även det populärt, sen självklart gamla LÄS / Elf / Mek uppgifter är väldigt "high yield" då du får en bättre insikt om hur frågorna formuleras samt vad de vabliga fällorna är.

Kötta på och lycka till!
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
Skriv svar