Dagbok, resa mot 1.5.

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Ninzy
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 25 feb, 2019 10:37

Dagbok, resa mot 1.5.

Inlägg av Ninzy »

Hej, jag går nu sista året på gymnasiet och har som dröm att fortsätta plugga på Lund med inriktning ekonomi. Desvärre håller inte mitt betyg för antagningen så HP blir den enda utvägen om jag vill ha en chans.

Hp har inte varit lätt för mig eftersom jag behärskar varken starka kunskaper inom Verbal eller Kvant delen. Jag har alltid haft svårt för matten och jag läser inte så mycket i mitt liv som en tonåring borde. Brist på läsandet har lett till att jag har ett för litet ordförråd och min läsförståelse är kass, jag går även på Svas i skolan eftersom mina föräldrar är utlänningar och min svenska är inte världens bästa. Jag pratar inte heller svenska ofta hemma och har gått i en engelsktalande skola från 4-9:an i Sverige och nu går jag i en svensktalande gymnasieskola. Dessa faktorer har lett till att jag inte har presterat så bra på Hp, men med hårt arbete och intensiv plugg så är jag rätt säker på att jag kan snitta på 1.4-5.

Förra Hp provet jag tog utan att studera mycket låg jag på 0.8, vilket är under medelvärdet på 0.89
Jag fick 1 på Kvant och 0.6 på Verbal, ouch. :/

Realistiskt tänkande kommer jag nog aldrig få högre i Verbal än Kvant, så det blir nog att jag satsar mer på Kvant delen och mindre på Verbal. Ideal sätt om jag skulle få 1.6 på Kvant och 1.4 på Verbal skulle jag snitta på omkring 1.5. Vilket blir runt 60-70 poäng utav 80 på kvant och sen 50-60 poäng utav 80 på Verbal. Det låter som ett realistiskt mål för mig, dessutom gynnar det här mig när jag ska skriva mitt sista nationella prov i gymnasiet ;)

Jag har gjort en flexibel schema och kommer också uppdatera denna dagbok varje vecka för att se min progress. Det blir också kul och motiverande.

Mål: 1.4-5 på HP.

Tack för mig, tillbaka till pluggandet. :P
hunnrasexti
Stammis
Stammis
Inlägg: 364
Blev medlem: ons 14 maj, 2014 7:02

Re: Dagbok, resa mot 1.5.

Inlägg av hunnrasexti »

Ninzy skrev: fre 29 nov, 2019 14:06Jag har alltid haft svårt för matten och jag läser inte så mycket i mitt liv som en tonåring borde.
Om man inte gör som man bör så gör man precis som en tonåring bör ;)

Ska du inte posta din dagbok här istället?
Skriv svar