Cynisk jargong?

Diskussioner kring MEK-delen samt MEK-uppgifter
Skriv svar
Kloky
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: tor 12 maj, 2022 16:57

Cynisk jargong?

Inlägg av Kloky »

Stötte på den här uppgiften och fattar verkligen inte svaret. På andra ordet passar egentligen både skalpeller och obduktioner, sen tycker jag att jargon inte kan vara cynisk och valde därför egenhet i.e karaktärsdrag och därför valde jag C men svaret är D.

Jag kan köpa att obduktioner passar lite bättre men jargong? Jargong är fackman språk, språk som används inom en viss arbetsgrupp. Läkares jargonger kan väl inte vara kräsna, hånfulla, råa eller känslokalla (vilket är synonymer till cynisk) det är ju trots allt ord, men kan vara cynisk person, ha cyniska åsikter men fackord i sig kan väl inte vara cyniska. Speciellt när det gäller människokroppen liksom vad ligger det cyniska i anatomi lära? Jag tycker det är mycket mer logisk att P har cyniska karaktärsdrag vilket gör det konstigt (excentriskt) att han inte kan vänja sig till operationer och skalpeller snarare än att han använder fackman språk som är på något sätt cyniska som gör det ovanligt att han inte tål operationer och obduktioner (vilket är väl ganska ofta förekommande hos läkarstudenter alltså inte ett excentriskt drag?). Tror ändå att C passar bättre kan någon förklara varför D är rätt.

Huvudpersonen P är en ytterst excentrisk medicine studerande. Trots sin cyniska ______, som ständigt kretsar kring människokroppens inre, tycks han inte kunna vänja sig vid operationer och ______.

A karaktär - stetoskop
B humor - mediciner
C egenhet - skalpeller
D jargong - obduktioner
Skriv svar