Att läsa artiklar, hur?

Diskussioner kring LÄS-delen samt LÄS-uppgifter
Skriv svar
linnekström
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 12:13

Att läsa artiklar, hur?

Inlägg av linnekström »

Jag har förstått det som att många rekommenderar att läsa artiklar. Menar man då att man bara ska mängd läsa, eller ska man på något vis analysera texterna och därav inte läsa lika stor kvantitet? Sen, vad anser ni egentligen ger bäst resultat, att läsa artiklar eller bara göra gamla verbala prov? Är det värt att använda den tiden man egentligen hade kunnat göra gamla provpass på för att läsa artiklar?
ksksksk
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 34
Blev medlem: sön 11 dec, 2022 23:16

Re: Att läsa artiklar, hur?

Inlägg av ksksksk »

Hej!

Jag skulle rekommendera både och. När folk säger att man ska läsa artiklar menar de främst ledare, debatt artiklar, eller SVDs understrecket (skulle rekommendera Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Läkartidningen osv). Genom att läsa artiklar av olika ämnen kan du träna upp din snabbhet- och aktiv läs förmåga. Läs bara några få artiklar per dag, använd inte mer än ca 30-min för det här. Sen så är ju det bästa tipset att öva på gamla provpass och felanalyserna.

I helheten, tar det mycket tid att öva upp läs delen, det handlar om att ha förkunskaper och goda läs rutiner. Om du tycker att du inte har något problem med själva läsningen av olika sorters texter och dess svårighetsgrader, så kan du väl bara öva på gamla provpass
Skriv svar