Arbete vid sidan av plugget?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
2.0Högskoleprov
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 22 aug, 2023 16:55

Arbete vid sidan av plugget?

Inlägg av 2.0Högskoleprov »

Hejsan!

Jag tog studenten iår och har ingen arbetserfarenhet överhuvudtaget. Mitt mål är att inom en snar framtid lyckas nå 1.4 på högskoleprovet för att komma in på juristprogrammet. Men det klämmer lite mellan jobb och plugg. Jag undrar bara om det vore värt att plugga 100% utan att jobba, eller om jag ska jobba deltid och plugga när jag får tid över?

Om ni skulle behöva satsa allt ni hade, skulle ni då jobbat? För jag vill verkligen komma in så snabbt som möjligt, men känns ENORMT fel att vara arbetslös.

Jag fick under 0.4 på senaste prov. Jag behöver plugga, men kanske också bör jobba liteee?

Hjälp? Hur har ni gjort och har ni några tips?
Läkardrömmen2023
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: tis 12 jul, 2022 12:10

Re: Arbete vid sidan av plugget?

Inlägg av Läkardrömmen2023 »

Bor du hemma? Om du har möjlighet att få hjälp ekonomiskt så underlättar det enormt att jobba så lite som möjligt. Det jag hade gjort om jag var du är att kolla om det är möjligt att hitta ett jobb som inte kräver många pass i veckan. Något pass här och där för att få in lite pengar iallafall. HP pluggande tar otroligt mycket tid och kraft och om man då har ett jobb flera dagar i veckan kommer det bli svårt att 100% kunna fokusera
Eukaryoten
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 295
Blev medlem: tor 21 jul, 2022 20:04

Re: Arbete vid sidan av plugget?

Inlägg av Eukaryoten »

Som ovan sagt, om du kan bo hemma eller få hjälp ekonomiskt rekommenderar jag dig också att satsa fullt ut på att plugga inför HP. Försök att se på det långsiktigt - vad är mest värt? För mig personligen låter det klokast och mest värt att plugga heltid för att öka chansen att du kommer in snabbare. Att arbeta kommer du ha all tid i världen för när du är klar med din utbildning. Tycker verkligen inte du ska ha dålig samvete för att inte arbeta samtidigt som du pluggar inför HP. Du kommer ge mycket tillbaka till samhället i framtiden med din utbildning. Lycka till med HP!
En 24-åring med komvuxexamen som SKA bli läkare! HP-resultat hittills: 0.75 -> 0.95 -> 1.05 -> 1.45 (ANTAGEN!!): https://hpguiden.se/forumet/topic/komvu ... agen-22469
Skriv svar