Arbete, Studier, Osäkerhet: Mot Högskoleprovet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
DenHuj
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tor 13 jul, 2023 18:27

Arbete, Studier, Osäkerhet: Mot Högskoleprovet

Inlägg av DenHuj »

Hej allesammans!

Jag ska göra högskoleprovet i nu höst för att komma in på Software Engineering till nästa höst, där poängsnittet ligger runt 1,1 för antagning. Jag är en person som antingen ger allt helhjärtat eller inte alls. Därför har jag inget specifikt mål för högskoleprovet, utan mitt mål är att uppnå så bra resultat som möjligt genom att ge det 100%. Det spelar ingen roll om antagningspoängen är 0,6 eller 1,8 - min dedikation och mitt arbetsupplägg skulle vara detsamma. Jag ger det 100%, och resultatet blir vad det blir.

Jag arbetar som ingenjör på heltid med vanliga kontorstider 08-17. Min enda möjlighet att plugga är före jobbet, efter jobbet och på helger. Träning och fritidsintressen är också en del av min vardag. Jag har pluggat lite under sommaren medan jag har haft semester. Men det är nu den riktiga utmaningen kommer, att plugga medan man jobbar heltid. Att vara så produktiv som möjligt är därför avgörande för mig. Här är hur mina dagar kommer se ut:

Jag vaknar kl. 05 och åker till kontoret.
Jag är framme kl. 05:40 och pluggar till 07:00.
Mellan 07:00 och 08:00 tränar jag på gymmet (jag gjorde detta även innan jag började plugga för högskoleprovet).
Jag arbetar mellan 08:00 och 17:00.
Jag är hemma runt kl. 18.
Mellan kl. 18 och 19:00-isch äter jag middag och sitter med andra intressen.
Jag pluggar mellan 19:00 och 21:30.
Kl. 21:30 avrundar jag dagen och går och lägger mig.

Jag är fullt medveten om att detta är hur en perfekt dag hade sett ut och det kommer inte alltid kunna ut såhär. Det kommer vara några dagar som går skit och andra dagar som kommer kännas bättre. Min enda tumregel är att jag inte får tabba mig två dagar i rad.

Denna pluggdagbok kan betraktas som ett dokumenterat experiment. Vi får se hur det går! Om någon vill ha inspiration eller om någon har frågor är ni mer än välkomna att följa med mig på den här resan i tråden! :) Jag delar gärna med mig tips om kring studier, sömn, den mentala biten och annat om intresset finns. Är såklart även öppen för tips o råd från er.

Om någon vill vara med mig på studieresan som study buddies där vi pushar varandra, så finns det en app som heter Forest. Det är en app som bygger på Pomodorotekniken men med en liten twist; du planterar ett träd som växer under tidens gång och om du går ut ur appen så dör trädet. Varje gång du lyckas plantera ett träd så får du poäng. Med dessa poäng kan du köpa olika frön och även plantera verkliga träd i Afrika! Det finns funktioner som låter oss plantera träd ihop som en grupp. Om intresset finns så kan ni skriva eran mejladress så addar jag er :)