Forumregler

Alla övriga diskussioner
Låst
Användarens profilbild
admin
Site Admin
Site Admin
Inlägg: 2241
Blev medlem: tor 31 maj, 2007 20:31

Forumregler

Inlägg av admin »

Allmänt

1) Håll god ton. Avstå från kränkande, rasistiska och sexistiska inlägg då dessa resulterar i avstängning från forumet.

2) Skapa inte identiska inlägg i flera forumdelar. Välj den forumdel som passar ditt inlägg bäst och skriv ditt inlägg där.

3) Skriv inte inlägg som "+1" eller "bump" utan försök tillföra diskussionen någonting.

Diskutera uppgifter

4) Diskussioner om VIP-utbildningen och uppgifter från VIP-utbildningen äger rum i VIP-hörnan. Gamla högskoleprov och andra uppgifter diskuterats i respektive delprovs forum.

5) Kolla först i den klistrade innehållsförteckningen i provdelens forum om du vill ha hjälp med en uppgift. Uppgiften kan redan ha diskuterats och din fråga blivit besvarad. Starta inte en ny egen tråd om uppgiften redan har diskuterats utan fortsätt diskussionen i den befintliga.

6) Om du enligt 5) har försäkrat dig om att uppgiften är obesvarad bör du i rubriken i ditt inlägg skriva vilket högskoleprov uppgiften kommer från, provdel och uppgiftsnummer (t ex "HT06 DTK Uppgift 19" eller "HT11 PP2 XYZ Uppgift 1").

7) Om du vill öka chanserna för att få hjälp med en uppgift med bilagor (bild, tabell, karta) kan du ta en skärmavbild med t.ex. verktyget "Skärmklippverktyget" ("Snipping tool") i Windows eller "Skärmavbildning" ("Grab") i Mac och ladda upp bilden, till http://www.imgur.com eller motsvarande, samt länka till bilden i ditt inlägg.

Citeringar

8) Skriv inte ditt svar inuti ett citat. Skriv det efter [/quote]-tecknet. Annars kan det bli svårt att hitta ditt svar.

9) Korta ned citattexten till den eller de meningar som du svarar på om du svarar på en väldigt lång text. Detta ger bättre översikt.

10) Om du deltar i en diskussion med väldigt många nästlade svar (citat inom citat) rensa då bort de nästlade svaren enligt 8) och 9).

Synpunkter?

Har du några synpunkter eller förslag utöver dessa regler? E-posta gärna support@hpguiden.se eller kontakt oss via länken "Kontakta oss" i huvudmenyn.
Låst