Från 0,9 till 1,8 på fyra månader, hur ska man göra??

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
sthlmki
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 10 feb, 2017 19:18

Från 0,9 till 1,8 på fyra månader, hur ska man göra??

Inlägg av sthlmki »

Hej,
Är en kille som går i tvåan på gymnasiet och har alltid drömt om att bli läkare, jag var väldigt lat i ettan vilket innebär att min enda chans till universitetet är genom högskoleprovet. (Har just nu 17,5 i snitt utan merit)

Jag brinner för detta, och jag vet att jag kan sitta hur länge det än krävs för att uppnå mina mål, alltså bryr jag mig om inget annat i livet än att sätta 1,85+ på HP.
(Mitt senaste resultat var 0,9, var andra gången jag skrev men höjde mig ingenting från första gången (också 0,9) ). (1,0 på matte, 0,8 på verbala)
Jag har aldrig pluggat till ett HP.

Jag har ungefär 4 månader jag kan plugga till HP på heltid.
Det jag undrar över är hur ska man plugga?? Jag ska köpa VIP-medlemskap men ska man bara nöta igenom alla uppgifter och plötsligt så höjer man sig eller hur funkar det egentligen?
Aske78
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 174
Blev medlem: tis 03 jan, 2017 18:15

Re: Från 0,9 till 1,8 på fyra månader, hur ska man göra??

Inlägg av Aske78 »

Tjena! Jag är i samma sits som dig. Går också i tvåan på gymnasiet och vill ha minst 1.75 på HP. Jag tror att du gör bäst i att kolla igenom dina gamla prov. Då kommer du att se vad du behöver öva på. Du har ju ganska jämna resultat på kvant och verb. Därför ska du kanske plugga hälften av både till en början. Det finns ingen universalmedicin för att höja sig på HP.
Jag tror dock att det är bra att varva VIP-uppgifter och att göra gamla prov. Det finns mängder av prov ute på nätet (från 1970 ca).
När du väl har VIP så bör du läsa igenom introduktionen och strategier till varje del. Där får man en hel del bra tips på hur man kan lägga upp sina studier. Det finns en bra matematisk repetition på VIP som du kan använda vid behov. När du väl har koll på alla regler och lagar bakom matematiken så är det bara att kötta på med uppgifter för att få upp vanan.
Läs andras pluggdagböcker för motivation och tips på upplägg. :)
Salma
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 166
Blev medlem: tis 10 mar, 2015 13:03

Re: Från 0,9 till 1,8 på fyra månader, hur ska man göra??

Inlägg av Salma »

Heeej!!
Ahh ni är så unga! Ni har liksom ett helt år av gymnasiestudier kvar ju 8O Roligt med ambitiösa studenter dock, jag känner verkligen igen mig. Men skillnaden var väl att jag tog mig i kragen efter två sabbatsår. Jag började på runt 1,15 och ligger nu på 1,4. Oftast är en höjning från 0,9-1,8 rätt så saftig, dock inte omöjlig! Men ni ska vara beredda på att ni kanske kommer få skriva två prov för att komma upp till 1,8. Hade du tänkt plugga heltid är VIP en väldigt bra investering! Framför allt strategierna! Plugga effektivt, och vila effektivt. Alla uppgifter på HP har samma utformning så lär man sig grunderna så kirrar man det! Jag hejar på dig! Glöm inte att ta sommarlov för du har ett helt år till av gymnasiestudier kvar ju :lol: :lol: :lol:
Skriv svar