Barnmorska-utbilda sig på KI eller inte? HJÄLP

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
Moncat
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: ons 17 dec, 2014 11:34

Barnmorska-utbilda sig på KI eller inte? HJÄLP

Inlägg av Moncat »

Hej!

Har länge velat få läkarprogrammet på karolinska, men eftersom jag har en son på 2 år och en på väg och vi vill flytta till vårt hemland, men vi vill inte att barnen ska behöva blir så pass stora att det blir svårt för dem att anpassa sig i det nya landet.

Jag har än 3 kurser kvar innan jag kan komma in på sjuksköterskeprogrammet, för läkare har jag ungefär 8 kurser kvar sammanlagt. Sen måste jag höja mitt hp-poäng vilket kommer ta minst 2 år för att kunna söka till PIL på K.I .Sen måste man se till att man klarar alla tre delmoment i ansökningen, både provet, och de 2 intervjun. Vi säger att i bästa fall skulle detta ta mig 3 år för att ens komma in, därefter väntar 5,2 år av plugg vilket jag inte har något problem med och sen 18 månader som AT.

Så i bästa fall skulle jag vara legitimerad läkare om 10 år, alltså är min äldsta 12 när vi äntligen kan flytta utomlands.

Så nu har jag tänkt lite på saken och funderar då på yrket "barnmorska", mycket självständigt yrke, välbetalt i mitt hemland och jag får arbeta självständigt med patienter och hjälpa de genom en viktig moment i deras liv.

Jag har läst lite att Karolinska är inte bland de bästa skolorna som erbjuder sjuksköterskeprogrammet.. Men jag undra.. Om jag ska flytta är inte det bättre oavsett vad som sägs i Sverige att jag har åtminstone en internationellt känd universitet-utbildning i ryggan istället för det mindre kända "sophiahemmet" eller "röda korset"

Jag vet att KI blev av med sitt tillstånd för att lära det programmet.

För att bli barnmorska ska jag gå 3årig sjuksköterskeutbildning och sedan arbeta ett år som legitimerad ssk. Efter det ansöker man till 1,2 årig utbildning som barnmorska.
Skriv svar